Stim ca ai programul incarcat si ca iti doresti o colaborare relaxata! Hai sa facem totul online! Programeaza o discutie pe Google Meet si castiga timp! Let's Meet!
Proiecteaza cu noi si primesti inclus in pachetul de proiectare toata documentatia necesara obtinerii avizelor si acordurilor!
Ca orice alta specialitate de proiectare, proiectul unei case de tip framing are la baza proiectul de arhitectura. In functie de solutia de arhitectura se va realiza structura din lemn sau metal pentru constructia propusa.
Proiectarea structurilor de tip framing se realizeaza prin intermediul unor calcule realizate de soft-uri de specialitate, respectand atat EUROCOD 5 cat si normativele in vigoare referitoare la stabilitate si protectie la foc.
Etapele anterioare:
Obtine Certificatul de Urbanism >
Realizare Proiect Arhitectura >
Structurile de tip framing sunt o forma populara de constructie a caselor in care structura de rezistenta a cladirii este realizata 100% din lemn sau metal.
Sistemul constructiv consta in realizarea unei structuri de lemn sau metal care sustine greutatea planseului si a incarcarii acestuia, a peretilor si a acoperisului.
Aceasta structura este formata din pereti structurali de tip framing, contravantuiti, plansee din grinzi si ferme pentru acoperis de tip sarpanta.
Atat peretii cat si planseele sunt inchise cu materiale rezistente la foc (gips-carton) si umplute cu materiale izolatoare pentru a crea o bariera termica si fonica atat intre incaperi cat si intre interiorul si exteriorul casei.
Casele de tip framing sunt populare datorita faptului ca sunt relativ usor si rapid de construit si pot fi personalizate cu usurinta pentru a se potrivi cerintelor si preferintelor proprietarului.
Proiectarea caselor de tip framing din lemn sau metal trebuie insa sa tina cont de cateva aspecte!
Avand in vedere ca atat lemnul sau metalul nu sunt materiale cu o durata de rezistenta prelungita la incendiu, aceste structuri trebuiesc protejate impotriva focului prin tratarea lor cu materiale ignifuge si izolarea lor cu inchideri din gips-carton cu rezistenta la foc.
Spre exemplu, o constructie din lemn sau metal este incadrata in gradul V de rezistenta la foc. Insa pentru a o incadra gradul II de rezistenta la foc, conform Normativ de Securitate la Incendiu P118, punctul 2.1.12, structurile din lemn sau metal trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
+ Sarcina termica nu trebuie sa depaseasca 420MJ/mp.
+ Materialele combustibile sa fie astfel distrubuite incat sa nu pericliteze stabilitatea constructiei prin incalzirea locala a unor elemente ale constructiei.
+ Protejarea structurii constructiei cu materiale ce ofera o rezistenta la foc a stalpilor, peretilor su planseelor de pana la minim 15 minute.
Clasele de materiale pentru gradul II:
+ Stalpi, pereti portanti - C0 (CA1)
+ Pereti interiori neportanti - C1 (CA2a)
+ Grinzi, plansee si terase - C0 (CA1)
+ Acoperisuri de tip sarpanta - C1 (CA2a)
Foarte important este deasemenea si amplasamentul pe teren, mai exact distantele fata de alte constructii invecinate:
Pentru o constructie propusa aflata in gradul II de rezistenta la foc, distanta minima fata de o alta constructie aflata in acelasi grad de rezistenta la foc va fi de minim 6.00m. Insa pentru o constructie propusa aflata in gradul V de rezistenta la foc, distanta minima fata de o alta constructie aflata in gradul II de rezistenta la foc va fi de minim 10.00m. Intre doua constructii aflate in gradul V de rezistenta la foc, distanta minima va fi de 15.00m.
Inainte de a ne propune realizarea unei constructii de tip framing este recomandat sa studiati posibilitatile legale in care se poate aceasta realiza!

Daca nu gasesti locuinta potrivita, contacteaza-ne si o vom personaliza conform cerintelor tale! Vezi galerie proiecte >