top of page

Biblioteca Avize + Acorduri

Proiecte Case, Case Ieftine, Case Moderne, Proiectare Arhitectura, Arhitect Bucuresti, Casa Parter, Casa Etaj, Certificat de Urbanism, Autorizatie de Construire

Stim ca ai programul incarcat si ca iti doresti o colaborare relaxata! Hai sa facem totul online! Programeaza o discutie pe Google Meet si castiga timp! Let's Meet!

Sistemul american de case din lemn de tip framing acum si in Romania! >>>

SuduraLemnului.ro

Case din Lemn

Proiecteaza cu noi si primesti inclus in pachetul de proiectare toata documentatia necesara obtinerii avizelor si acordurilor!

roce_1.png

🪨  STUDIUL GEOTEHNIC

 

Studiul Geotehnic reprezinta documentatia tehnica folosita la proiectarea oricarui tip de constructie (locuintacarport/garaj, etc.), care in urma realizarii forajelor si analizarii probelor de sol, va furniza informatii cu privire la natura terenului de fundare pentru a sti cum se va dimensiona (proiecta) structura de rezistenta.

Prin realizarea unui Studiu Geotehnic corect, se pot evita cazurile de supradimensionare (consum excesiv de material - beton si fier - ceea ce va creste automat si costul de executie) cat si subdimensionarea (proiectarea si executarea eronata) structurii de rezistenta. Realizarea Studiului Geotehnic este obligatorie atat in cazul structurilor clasice, beton si zidarie, cat si in cazul structurilor usoare, de tip framing, din lemn sau metal.

Documentatia verificata la cerinta fundamentala "Af" conform Legii 50/1995, este necesara in vederea proiectarii structurii de rezistenta si face parte din documentatia tehnica in vederea obtinerii Autorizatiei de Construire (D.T.A.C.).

🌐  RIDICARE TOPOGRAFICA

 

Ridicarea Topografica este o documentatie tehnica de specialitate, realizata de un inginer cadastrist, ce consta in transpunerea in format electronic a situatiei reale a terenului (forma si dimensiuni, cote de nivel raportate la nivelul Marii Negre, constructii existente sau vegetatie existenta daca este cazul, trasee edilitare, circulatii, etc.) si realizarii inventarului de coordonate - Sistem Stereo 70.

 

Documentatia avizata ANCPI, este necesara in vederea proiectarii de arhitectura si face parte din documentatia tehnica in vederea obtinerii Autorizatiei de Construire (D.T.A.C.) sau avizului Autoritatii Aeronautice Romane.

⚒️  EXPERTIZA TEHNICA

 

Expertiza Tehnica este documentatia intocmita de catre un inginer specialist acreditat de catre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului (M.L.P.A.T.), prin care ne sunt descrise conditiile prin care putem intervenii asupra constructiei existente.

 

Expertiza Tehnica poate fi solicitata atat la interventii asupra unor constructii existente (extindere, supraetajare, mansardare, etc.) cat si la alipirea la calcanul unei constructii invecinate.

Documentatia este necesara in vederea proiectarii de arhitectura si rezistenta, si face parte din documentatia tehnica in vederea obtinerii Autorizatiei de Construire (D.T.A.C.) cat si pentru avizul Inspectoratului de Stat in Constructii.

⚡ STUDIU EFICIENTA ENERGETICA

 

Studiul privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta energetica este documentatia de specialitate intocmita in baza Legii 372/2005 modificata prin Legea 156/2016. Aceasta documentatie este solicitata prin Certificatul de Urbanism si este necesara obtinerii Autorizatiei de Construire pentru constructia propusa, pe langa obligativitatea respectarii cerintelor minime de performanta energetica a acesteia.

❄️ CALCUL COEFICIENT GLOBAL "G" DE IZOLARE TERMICA

Calculul coeficientului global "G" este un indicator de performata energetica a constructiei. Acest studiu este solicitat prin Certificatul de Urbanism si este necesara atat obtinerii avizului Inspectoratului de Stat in Constructii cat si a obtinerii Autorizatiei de Construire pentru imobilul propus.

🔥 SCENARIU DE SECURITATE LA INCENDIU

Prin Scenariul de Securitate la Incendiu (SSI) se stabilesc conditiile, regulile si masurile ce se impun conform P118/1999 actualizat si a tuturor normativelor in vigoare, in vederea protejarii in caz de incendiu. Documentatia este necesara atat in vederea obtinerii avizului Inspectoratului de Situatii de Urgenta (ISU) cat si obtinerii autorizatiei de functionare,

Etapele anterioare:

Obtine Certificatul de Urbanism >

Studii de Specialitate

 

Proiecteaza-ti casa cu noi si primesti gratuit documentatia in vederea obtinerii Avizelor!

Studiile de specialitate sunt documentatii separate de proiectul de baza (arhitectura), dar care fac parte din documentatia tehnica in vederea obtinerii Autorizatiei de Construire (D.T.A.C.). Aceste studii realizate de catre specialisti in domeniu, acreditati, ne sunt necesare inclusiv in vederea proiectarii constructiei. In functie de rezultatele acestor analize ale solului / pantelor terenului sau a stadiului constructiei asupra careia dorim sa intervenim, vom putea realiza proiectele tehnice de arhitectura si rezistenta.

PROIECTARE.jpg

Galerie proiecte >

 

Daca nu gasesti locuinta potrivita, contacteaza-ne si o vom personaliza conform cerintelor tale! Vezi galerie proiecte >

Wiki Blog >>>

bottom of page